Gegevens & feiten van de KAIRÓS

In de Griekse mythologie betekent KAIRÓS het 'juiste moment'. Welkom aan boord!

De bouw van de KAIRÓS is gebaseerd op klassieke zeilschoeners uit de jaren '20 van de vorige eeuw, dit was de grote tijd van de legendarische zeilers. Ontwerpers zoals William Fife uit Schotland, Charles E. Nicholson uit Engeland of John Alden en Nathanael Herreshoff uit de VS bouwden jachten van ongeëvenaarde elegantie en schoonheid.

In deze traditie werd de KAIRÓS ontworpen met een stalen romp en een volledige buitenwerk in teak en mahonie. Grote opbouwdelen werden vermeden om zo een groot dekvlak te creëren.

De KAIRÓS is zeer snel, u bereikt op een matige wind of op de moter een snelheid van maximaal 10 knopen. Daarbij kan de KAIRÓS ook goed tegen de wind in zeilen.

De professionele bemanning bestaat uit een kapitein, stuurman, elektricien, bootsman, kok en twee stewardessen.

Plattegrond Kairós
Plattegrond Kairos

Hutten

 • 6 tweepersoonshutten categorie A:
  "Endeavour", "Mariquita", "Eleonora", "Lethantia", "Altair", "Orion", iedere met een oppervlakte van  ca. 10-11 m² met een tweepersoonsbed (2 m x 1,50 - 1,70 m), badkamer met douchecabine (90 x 90), toilet en wastafel.
 • 3 tweepersoonshutten categorie B:
  "Aun", "Sposa", "Anitra", jede ca. 8-9 m², ieder met een oppervlakte van ca. 8 m², twee met stapelbedden, een met een tweepersoonsbed, ieder met een eigen natte cel.
Hut A van zeiljacht Kairós.
Hut A van zeiljacht Kairós.
Hut B van zeiljacht Kairós
Hut B van zeiljacht Kairós.

Boord-ABC / Inpaklijst

Indien u nooit eerder een reis hebt gemaakt op een groot zeiljacht dan hebt u waarschijnlijk een aantal vragen of wilt u graag een aantal zaken weten. De belangrijkste punten hebben wij voor u in ons boord-ABC en de inpaklijst gezet.

Technische feiten

2 Mast-zeilschoener, zeiloppervlak 556 m², romplengte 38 m, breedte 8,20 m, diepgang 3,80 m, gewicht 160, Motor MAN 400 PK.

De KAIRÓS vaart onder Nederlandse vlag, thuishaven is Rotterdam. Classificering Commercial Cruising Vessel/CCV.

Uitrusting / Veiligheid

Het schip is voorzien van allen moderne veiligheidsnormen

Radar-, navigatie- en veiligheidsuitrusting, twee generatoren, boegschroef en elektronische oprolbare zeilen garanderen een hoge standaard. De KAIRÓS is geclassificeerd als een klein passagiersschip en ingeschreven in het Internationaal Register of Shipping 

 • 2 generatoren, airconditioning, watermaker
 • Radar 96 sm, EPIRB, Sart, Iridium Sateliet telefoon
 • 2 rubberboten AB Lamina 12" met 15 en 40 PS
 • Waterski's, wakeboard, tuberiding, snorkeluitrusting
 • Ligbedden en banken, 2 ligstoelen, 4 deckchairs