Spanje: Mallorca / Menorca / Ibiza (Balearen)

Meezeilen in de Middellandse zee op een zeilreis rondom de Balearen en Spanje zonsopgang

Überschrift

Description text

Kaart Balearen in de Middellandse Zee
Balearen - kaart van de route van onze zeilreizen in de Middellandse Zee

De Balearen zijn prachtige Spaanse eilanden gelegen tussen Europa en Afrika die gezegend zijn met een warme mediterrane zon en een verkoelende zeebries. De eilanden hebben overeenkomsten op het gebied van klimaat en stranden maar ook verschillen, zowel op het gebied van toerisme als cultuur.

De Balearen liggen tussen Europa en Afrika, in de Middellandse Zee en behoren tot Spanje. Ibiza is het meest westelijk gelegen 80 km van Spanje vandaan. Formentera is het kleinste eiland van de Balearen en ligt direct onder Ibiza. Het grootste is Mallorca op een afstand van 200 km ten zuiden van Barcelona. Menorca ligt ten oosten van Mallorca.

Mallorca, het belangrijkste eiland van de Balearen, biedt aan de westkust de Serra de Tramuntana, een berggebied vanaf Andraitx in het zuidwesten tot Cap Formentor in het noordwesten. In het noorden, de ongeëvenaarde baaien waarvan enkele nog steeds origineel zijn. Het kleine zustereiland Menorca, met zijn natuurlijke haven en tevens hoofdstad Mahon, laat met zijn vele kliffen en baaien een unieke natuurschoonheid zien....