Italië/Frankrijk: Costa Smeralda, Sardinië, Corsica

Meezeilen in de Middellandse zee zeilreizen Corsica Bonifacio

Überschrift

Description text

Kaart van Sardinië en Corsica, zeilreizen in de Middellandse Zee
Sardinië - Corsica in de Middellandse Zee. Kaart van de route van onze zeilreizen.

Sardinië met zijn romantische en exclusieve Costa Smeralda bekend om het turquoise water, mooie baaien en de ongelooflijke rotsformaties. De Maddalena archipel met kust en baaien rond Bonifacio, Cabo Tesa, de baai aan de noordpunt van Sardinië, de heerlijke Fermentino, de witte wijn van Galura, en de lokale pecorino kaas, maken dit alles tot een droombestemming in de Middellandse Zee...

We starten in de baai van Portisco bij het plaatsje Porto Rotonda, circa 20 km ten noordoosten van Olbia waarna we langs de kust naar het noordelijke Costa Smeralda zeilen, de beroemdste kust van Sardinië.

Witte stranden, bizarre klippen, kleine baaien maar vooral een door de zon smaragdgroen gekleurde zee - niet voor niets vindt u hier in de Gallura de meest exclusieve hotels van het eiland. In de haven van de bekendste plaats aan de Costa Smeralda, Porto Cervo, kunt u de grootste en meest luxe jachten van de wereld bekijken evenals de vele leuke restaurantjes en winkeltjes.

We zeilen dan verder in het afwisselende gebied van de Maddalena archipel. De zeven eilanden met daarnaast de ontelbare kleine eilandjes en kliffen en resten van een vroegere brug naar Corsica, tegenwoordig is het een 20.000 ha groot nationaal park gedeeltelijk boven en onder water gelegen. We passeren de straat van Bonifacio waar ons niet zelden dolfijnen zullen vergezellen op weg naar Corsica. De ingang is adembenemend, een natuurlijk fjord-achtige kloof tussen de hoge kliffen, waar op 60m hoogte een citadel als middelpunt van de stad is gelegen.