Adriatische Riviera: Kroatische kust

Kaart van de zeilreizen in de Middellandse Zee, Montenegro - Kroatië.
Montenegro - Kroatië. Kaart van de zeilreizen in de Middellandse Zee

De Kroatische kust met haar eilanden behoort tot de rijkste kusten ter wereld. Van de 1244 eilanden, kliffen en rotsen die hier overgebleven zijn na de stijging van de Adriatische zee in 13.000 v.C., zijn er vandaag de dag nog slechts 50 bewoond.

De overvloed aan eilanden en eilandjes trekt toeristische avonturiers van de hele wereld aan. Kajakkers en zeilers zijn enthousiast over de kleine eilandjes met hun romantische sfeer, ontspannen manier van leven, rust en schoonheid.

In de vele kleine stadjes op de eilanden zult ook u enthousiast worden door de schitterende architectuur, antieke monumenten, kunst in steen, hout en op doek en oude papyrussen.
De uitmuntende steen en de steenhouwerij is een traditie op de eilanden. De steen van het eiland Brač is gebruikt in de steden, zomerhuizen en vele andere kunstwerken in Kroatië, Italië en de rest van de wereld.

Als u echt met een eiland kennis wilt maken, dan moet u zich op een wandel- of fietspad begeven, maar u moet ook zeker langs minstens één van de grootste eilanden gaan: Lošinj, Cres, Krk, Rab, Brač, Hvar, Vis, Korčula, of Mljet.