Saint Lucia/Saint Vincent en de noordelijke Grenadines

Uitzicht op de Pitons van St. Lucia

Überschrift

Description text

St. Lucia - Grenada in het Caribisch gebied
St. Lucia - Grenada - kaart van de route van onze zeilreizen in het Caribisch gebied

Saint Lucia is een land en eiland in het Caribische gebied (Noord-Amerika). St. Lucia maakt deel uit van de Kleine Antillen en het Britse Gemenebest. De hoofdstad van St. Lucia is Castries. Saint Lucia is een vulkanisch eiland dat zeer bergachtig is. Het eiland heeft een brede kustlijn met mooie zandstranden en helderblauw water waar je ideaal kunt windsurfen, kitesurfen en duiken of snorkelen naar kleurrijke vissen en koraalriffen.

Op het eiland zijn Nationale parken, regenwouden en veel vogelsoorten te vinden. Verder staat het eiland bekend om de export van bananen (6 verschillende soorten) en het jaarlijks carnaval. De bevolking staat bekend als zeer gastvrij. Geniet van de de prachtige koraalriffen van de Tobago Cays met de bekende Horseshoe Reef en/of Bequia, Mayreau, Union Island en Mustique met Basil's bar...

De Grenadines, deel uitmakend van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen, vormen een eilandenketen van 600 eilandjes, gelegen tussen het eiland Saint Vincent in het noorden en het eiland Grenada in het zuiden.