Antigua – Barbuda

Uitzicht op de English Harbour Antigua

Überschrift

Description text

Kaart Antigua - Barbuda Caribisch gebied
Antigua, Barbuda - Kaart van de route van onze zeilreizen in het Caribisch gebied

Antigua was de belangrijkste basis van de Britten in het Caribisch gebied, het eiland wordt beschouwd als 'het hart van het Caribisch gebied'. Zeilers komen hier speciaal vanwege de vele natuurlijke havens, (zelfs Lord Nelson's vloot had een basis hier). Het jaarlijks terugkerende evenement de Classic Yacht Regatta in april, waar de mooiste jacht klassiekers bij elkaar komen is een van de bekendste en belangrijkste regatta´s voor de echte zeiler.

De belangrijkste attractie van de eilanden zijn de vele baaien met witte droomstranden en de schitterende blauw-groene tinten in alle kristalheldere water. Er moeten 365 stranden op azuurblauwe en kristalheldere zee. Er zouden 365 eilanden zijn, een voor elke dag... Watersporters, duikers, snorkelaars en surfers weten dit gebied te waarderen.

Het eenzame naburige eiland Barbuda – een vlak koraaleiland – bezit het mooiste strand ter wereld, de "Low Bay Beach", een 14 km lang fijnzandstrand dat rose schittert door de vele overblijfselen van mosselschelpen...Wat u echt niet mag missen is de grote lagune met een van de grootste broedplaatsen voor fregatvogels, er blijken in de winter 20.000 vogels te broeden.