Kaapverdische Eilanden

De Kairós rond de Kaapverdische eilanden

Überschrift

Description text

Kaart Kaapverdische eilanden
Kaapverdische eilanden / Kaart van de route Kaapverdische eilanden

De Kaapverdische Eilandeneen van de Afrikaanse romantische eilandgroepen, bieden prachtige passaatwinden en droge tropische temperaturen in november.

Water met een constante temperatuur van 26°, geweldige stranden en een onaangeroerde natuur. De Kaapverdische eilanden zijn een ideale tussenstop op de Atlantische oversteek naar het Caribisch gebied!

Dit vaargebied hebben we sinds 2014 in ons programma.

De Noordelijke eilandengroep Barlavento bestaat uit voornamelijk de eilanden Santo Antão, São Vicente, Santa Luzia, São Nicolau, Sal en Boa Vista.
De Zuidelijke eilandengroep Sotavento bestaat voornamelijk uit de eilanden Santiago, Maio, Fogo en Brava.

De hoofdstad van de Kaapverdische Eilanden is Praia, gelegen op het eiland Santiago. Een aantal grote steden op de Kaapverdische Eilanden zijn: Mindelo, Assomada en Porto Novo. De Kaapverdische Eilanden zijn veelal bergachtig en zijn ontstaan door vulkanen. Er is ook nog een werkende vulkaan te vinden genaamd “Pico de Fogo”. Deze vulkaan heeft een hoogte van maar liefst 2800 meter. De Kaapverdische Eilanden staan vooral bekend om de witte zandstranden waar je uitstekend watersporten kan beoefenen. Je kunt er bijvoorbeeld duiken, snorkelen en windsurfen. De onderwaterwereld bevat o.a. papegaaivissen, barracudas, dolfijnen, bruinvissen en schildpadden. De eilanden zijn verder bekend om de verschillende muziekstijlen en het carnaval.