Zeilen, walvissen & dolfijnen

Dolfijnen begeleiden in de Straat van Gibraltar aan boord van het zeiljacht KAIRÓSDolfijnen in der Straat van Gibraltar - gespot vanaf het zeiljacht de KAIRÓSGrienden volgen vanaf het zeiljacht KAIRÓS, gespot in de Straat van GibraltarGrienden begeleiden met het zeiljacht KAIRÓS - gespot in de Straat van GibraltarGrienden - gespot tijdens een zeilreis in de Straat van GibraltarGrienden - walvissen spotten bij een zeiltocht met de KAIRÓS in der Straat van GibraltarOrca - gezien bij een zeiltocht met de KAIRÓS tijdens walvissen spotten in de Straat van Gibraltar

Überschrift

Description text

In de Straat van Gibraltar leeft een grote populatie zeezoogdieren in het water.

Dit komt door de sterke stroming van de Atlantische Oceaan in de Middellandse Zee, die op deze manier rijke voedingstoffen omhoog haalt. Daarbij is deze zeestraat een van de meest bevaren zeestraten van de wereld en varen er meer dan 300 handelsschepen per dag door dit zuidelijkste puntje van Europa (Tarifa bij Spanje).

Samen met de zeebioloog Jörn Selling van de stichting firmm bekijken we op meerdere dagen de walvissen en afhankelijk van weer en wind de dolfijnen, gestreepte dolfijnen, grote potvissen, orca's en meerdere soorten vinvissen. Werkelijk een onvergetelijke belevenis!

Maar ook deze regio zelf heeft veel te bieden. Aan de ene kant Afrika met Marokko (hier bezoeken we vaak vanuit Smir de oude stad van Tetouan), en aan de andere kant de Britse kolonie Gibraltar met de rotsen, de Moorse stad Tarifa en Kaap Trafalgar... Er is gewoonweg veel te zien!